Sukulent terimleri hakkında bir çok bilgiyi vermeye çalışıyoruz, internet ortamında bir çok bilgi mevcut ancak bu terimler bazen can sıkıcı olabiliyor. Dünyada sukulent çeşitleri veya bakım bilgilerini okurken etiyolojiden biraz bahsedersek daha anlaşılaiblir olacağını düşündük ve sizin için derledik.
Hava Kökü – Etli kökünüzden toprağın üstünden yetişen ince bir tendril benzeri kök (genellikle berrak, beyaz veya pembe). Etli havadan su toplamaya çalışırken hava kökleri büyür. Yüksek nemli bölgelerde ya da etli miktarınızın fazladan neme ihtiyaç duyduğunda yaygındır.
Sukulent Terimleri
Bloom – İdeal koşullarda sulu meyvelerinizden yetişen çiçeğe sahip bir kök . Tüm sulu meyveler çiçek açmaz ve bazıları mutlaka her yıl çiçek açmaz.
Callus – Bir etli açısından, bir onarım daha önce bir kesme veya yaprak sonunda meydana istediğiniz şeydir çoğaltım onu. Bir kallus, kesim veya yaprağın ana bitkiden çıkarıldığı, daha önceki etli bölge boyunca kuru bir tabaka halinde görünür.
Cold-Hardy – Bunlar bir donda hayatta kalabilen sulu meyvelerdir. Bu ortamlarda mutlaka gelişmek zorunda kalmayacaklar, ancak kışlar boyunca hayatta kalabilecekler .
Kesme – kesilen ve daha sonra genellikle çoğaltma için kullanılan bir bitkinin bir parçası (genellikle bir sap veya dal) .
Doğrudan Işık – Sert bir gölgeye neden olan filtrelenmemiş bir ışık. Kuzey Yarımküre’de yaşıyorsanız, güneye ve batıya bakan pencereler gün boyunca doğrudan güneş ışığı alır ve bu da sulu meyveler için idealdir.
Dormansi – Sukulent terimleri arasında bu bitkilerin normal fiziksel fonksiyonlara sahip olduğu ancak aktif olarak büyümeyen bir durum olarak bilinir.
Etillenmiş – Etli bir ışığın olmadığı zaman girer, genellikle yapraklarda soluk renklendirici ve köklerin üzerinde yaprakların “uzun bacaklı” veya seyrek bir dağılımı olarak sunulur .
Dolaylı Işık – Varsa çok yumuşak gölgeler bırakan filtrelenmiş, dağınık ışık . Bu, açık bir perde, kuzeye bakan bir pencere, renkli bir pencere bölmesi vb.
Yaprak – Etli bir yaprak genellikle etlidir, suyu tutar ve doğrudan gövdeden çıkar.
Yaprak Düşmesi – Sukulent terimleri için de bir bitkinin alt yaprakları doğal olarak kuruduğunda ve bitkinin tepesinde veya merkezinde yeni büyüme için yer açmak üzere kökten düştüğünde anlamına gelmektedir.
Sürgün – Sonunda kendi yapraklarını ve rozetlerini yetiştirecek, etli bir kökün köklerinden büyüyen yeni bir kök.
Yayılma – Bir yaprak kullanarak ya da ana bitkiden keserek yeni bir bitki yetiştirme süreci.
Budama – Budama ölü yaprakların kesilmesi ya da toplanması işlemidir ya da bir etliden kaynaklanır.
Kök Çürüklüğü – Kök çürüklüğü bir etli kökleri nemli toprakta çok uzun süre oturduğunda ve etin ölmesine neden olarak çürümeye başladığında oluşur. Kök çürüğü koyu kahverengi veya siyah ve sümüksü görünümlü kökler olarak görünür.
Rozet – Bir sürgünün sonunda radyal düzende büyüyen bir yaprak kümesi.
Etli – suyu kalın, etli yapraklarda tutan kuraklığa dayanıklı bitkiler kuru iklimlerde hayatta kalmak için kaynaklanır.
Güneş yanığı – Etli bir yaprağın dış katmanında doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında ortaya çıkan kuru kahverengi veya gri lekeler.
Alacalı – Alacalı sulu bir etin, çoğunlukla beyaz ve yeşil olmak üzere ikinci bir renkte kenarlı veya desenli bir yaprağı vardır.